Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
    • Kan ik een extra herkansing krijgen omdat ik ziek ben (geweest)?

      Voor de schoolexamens stelt jouw school zelf regels op. Deze regels kan je vinden in het programma van toetsing en afsluiting (PTA) en in het examenreglement van jouw school. Als je deze stukken opvraagt kun je daarin opzoeken wat de regels rondom herkansingen bij ziekte in het algemeen zijn en in bijzondere gevallen. 

      De regels voor herkansingen van de centrale examens zijn landelijk vastgesteld (zie Examenbesluit artikel 45). Als jij met een geldige reden afwezig bent bij je examen, dan kan jouw school een inhaalmoment voor je aanvragen bij de Inspectie voor het Onderwijs. Als dit toegekend wordt, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk in het tweede tijdvak zijn. Als het nodig is, dan kan de herkansing ook nog plaatsvinden in het derde tijdvak.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS