Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
  • Mag een docent je mobieltje afpakken?

   Het beleid omtrent het gebruik van mobieltjes in en buiten school, verschilt per school of scholengemeenschap. Een rechter heeft zich nog nooit uitgesproken over deze vraag. Het is dus niet duidelijk wat wettelijk wel en niet mag. Maar, een school mag eigen gedragsregels opstellen. Die regels staan vaak in de schoolgids of het leerlingenstatuut.

    

   Als je school regels heeft gemaakt omtrent het mobieltjes-beleid, zoek die regels dan op voordat je verdere stappen onderneemt. Ben je het niet eens met je docent omdat je mobieltje is afgepakt? Probeer eerst in gesprek te gaan en vraag (netjes!) of je na de les je mobieltje weer terug mag. Lukt dat niet, zoek dan eventueel contact op met je mentor. Probeer ruzies te vermijden! 

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS