Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
    • Wat doet een leerplichtambtenaar?

      Leerplichtambtenaren zijn er niet alleen om je op de vingers te tikken, wanneer je de leerplichtwet niet nakomt. Ze helpen je ook bij andere problemen met betrekking tot het naleven van de leerplichtwet. Bijvoorbeeld als je niet naar kunt school door een vervelende situatie bij jou thuis. Ook als de school jou lessen weigert, terwijl je nog leerplichtig bent, kan de leerplichtambtenaar bemiddelen.
      Als je veel spijbelt, meldt de school dat aan de leerplichtambtenaar. Daarna gaat de leerplichtambtenaar uitzoeken of er een ernstige reden achter het verzuim schuilt. De leerplichtambtenaar werkt nauw samen met allerlei organisaties en instanties die zich zorgen maken over het welzijn van de jeugd, zodat hij je goed kan doorverwijzen bij de problemen die hij tegenkomt.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS