Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
    • Wat kun je doen als je wordt gediscrimineerd?

      Bij discriminatie wordt er onterecht onderscheid gemaakt tussen mensen, in dit geval tussen de leerlingen op scholen. De leerlingen worden ongelijk behandeld op grond van kenmerken die er niet toe doen, zoals sekse, handicap, leeftijd, afkomst, of seksuele voorkeur. Bij discriminatie gaat het niet alleen om gedachten en ideeën, maar vooral ook om wat er gedaan en gezegd wordt. Scholen zijn verplicht bij te dragen aan het bevorderen van integratie en burgerschap, met alles wat daarbij hoort; het ontwikkelen van respect voor diversiteit in onze samenleving, maar ook het alert zijn op discriminatie. 

      Als je vindt dat je gediscrimineerd wordt, kun je het beste direct met een docent of de schoolleiding praten. Discriminatie is bij wet verboden; de school kan een andere leerling of een docent daar dus op aanspreken. Daarnaast kan een school in de lessen aandacht besteden aan discriminatie of pesten.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS