Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
    • Wat kun je doen als je wordt gepest?

      Als je gepest wordt, is dat erg vervelend. Het kan een flinke deuk betekenen in je zelfvertrouwen. Het liefste wil je er zelf uitkomen, en je sterk opstellen. Natuurlijk kun je altijd eerst proberen om je pester zelf aan te spreken. Misschien is hij/zij zich er niet van bewust hoe jij je bij het pesten voelt, of kun je afspraken maken over hoe je met elkaar om wilt gaan. Je kunt ook met je hele klas een gesprek aangaan over pesten en hoe je met elkaar wilt omgaan.


      Maar soms kan of helpt dit niet, of maakt het dingen alleen maar erger. In dat geval kun je het beste praten over het pesten met iemand die je vertrouwt, zoals je ouders, een docent, of een vertrouwenspersoon op school. Samen met hen kun je zoeken naar een oplossing voor het pesten. Er is sinds kort ook een website waar je terrecht kan met al je vragen: Pestweb

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS