Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
    • Is het ongevraagd openmaken van kluisjes inbraak op ons privacyrecht?

      Op de meeste scholen is het gebruikelijk dat kluisjes gecontroleerd worden, soms zelfs op jaarbasis door de politie. Dit is om misbruik te voorkomen en de veiligheid op school te waarborgen. Zolang in de schoolregels (bijvoorbeeld in het leerlingenstatuut of schoolgids) duidelijk omschreven staat dat de kluisjes zonder voorgaande waarschuwing geopend kunnen worden, heeft de schoolleiding inderdaad het recht de kluisjes te controleren zonder jullie toestemming.


      Als dit op jouw school een nieuwe regel is, moet deze aanpassing besproken zijn in de medezeggenschapsraad (MR). De leerlingen in de MR moeten instemmen met het leerlingenstatuut. Het is een goed idee om bij jouw eigen raad te kijken of het al eerder besproken is.

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS