MaatWerkt!

Heb je maatwerk op school? Of bent u geïntereseerd in de ontwikkeling van maatwerk op middelbare scholen?

Klik hier om u aan te melden voor ons congres!

 

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) organiseert op 6 april 2018 het MaatWerkt!-congres: een bijeenkomst voor alle betrokkenen en geïnteresseerden uit onderwijsland - zowel politici, als bestuurders, studenten, beleidsmakers en uiteraard scholieren.

Het MaatWerkt!-congres

Op het congres willen we de ontwikkeling van maatwerk op scholen extra toelichten, de scholieren met een maatwerktraject in het zonnetje zetten, en laten zien dat maatwerk écht werkt; nu is het tijd voor oplossingen op scholen.

Op het congres is er ruimte voor een drietal thema's:

-              Informeren: waar staan wij in Nederland met maatwerk; wat is de visie van het LAKS? (plenair)

-              Inspireren: welke projecten lopen er in onderwijsland? (workshops)

-              Competitie/ontwerpen: welke vorm kan maatwerk krijgen in het VO? (groepen, dan plenair)

Het laatste gedeelte zal een competitie zijn, waarbij de aanwezigen in gemengde groepen aan de slag gaan met een case over het wegnemen van zorgen over maatwerk. We sluiten de dag af met een prijsuitreiking: de MaatBeker.

Programma

12:30 inloop

13:00 Start congres

13:30 Workshops, twee stuks

14:15 Pauze

14:45 Uitleg over de competitie

15:00 Groepsopdracht

16:15 Presentaties groepsopdracht en discussie

17:00 Uitreiking van de MaatBeker

17:15 Afsluiting met (frisdrank)borrel

 

Het congres vindt plaats op 6 april 2018 in Het Huis Utrecht, aan de Boorstraat 107 (loopafstand van het station). Deelname is gratis voor alle bezoekers, en we sluiten de dag af met een prijsuitreiking en een gezellige borrel, waar ook frisdrank is voor onze jongere bezoekers.

 

 

-----------------------
Maatwerk op scholen kent veel vormen: vakken op een ander niveau volgen, gepersonaliseerd leren en ruimte voor extra-curriculaire activiteiten, zijn enkele voorbeelden. Vaak is er op scholen nog veel onduidelijkheid over maatwerk. Het LAKS wil haar bezoekers overtuigen dat maatwerk een noodzakelijke toevoeging is aan het onderwijs; het LAKS krijgt goede reacties van scholieren en wil graag de discussie verder bevorderen.