Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 020-5244060.
    • Wat is passend onderwijs?

      Passend Onderwijs is een wet die in januari 2015 ingegaan is. In deze wet staat dat scholen uit een bepaalde regio samen moeten werken om ervoor te zorgen dat alle scholieren naar school kunnen. Om dat goed te kunnen regelen, krijgen alle scholen een zorgplicht. Dit betekent dat scholen ervoor moeten zorgen dat leerlingen die zich bij hen inschrijven ook een plekje op een school krijgen die bij hen past.

      Dit kan betekenen dat scholen ervoor moeten zorgen dat scholieren die bijvoorbeeld hoogbegaafd zijn of dyslectisch zijn extra lessen krijgen op hun school. Echter, het kan ook zijn dat de zorgbehoefte van een scholier zo groot is, dat de school de leerling op een andere school binnen het samenwerkingsverband plaatst.


Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS