Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 020-5244060.
  • Wat moeten mijn ouders en ik doen, als we het schoolgeld niet kunnen betalen?

   In principe is voortgezet onderwijs in Nederland gratis. Maar ouders maken wel kosten voor leermiddelen. Via de regeling Tegemoetkoming ouders (WTOS) kunnen de ouders in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de schoolkosten. 
   Ben je 18 jaar of ouder, dan kun je een basistoelage krijgen via de regeling tegemoetkoming scholieren. Als je ouders een laag inkomen hebben kun je in aanmerking komen voor een aanvullende toelage. Dan krijg je dus extra geld.
   De tegemoetkoming hangt onder meer af van de leeftijd van de leerling, soort onderwijs en de hoogte van het inkomen (ouders). Ouders en scholieren kunnen de tegemoetkoming aanvragen bij de IB- Groep. 

   De tegemoetkoming voor het (voortgezet)speciaal onderwijs is niet mogelijk, omdat de onderwijsinstelling de kosten voor boeken en leermiddelen voor haar rekening neemt.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS