Bestuursjaar

Elk schooljaar wisselt het LAKS van bestuur. Op deze pagina vind je meer informatie over een bestuursjaar en de sollicitatieprocedure.

LAKS in het kort

Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert veel activiteiten en informeert scholieren op verschillende manieren. Over alles wat met het voortgezet onderwijs te maken heeft verkondigen wij de mening van de scholieren in Nederland. Wij zorgen ervoor dat er niet alleen maar óver, maar ook mét de scholier wordt gepraat.

Bezigheden
Een plek in het bestuur van het LAKS houdt in dat je een jaar lang de belangen van de Nederlandse scholier behartigt. Als algemeen bestuurslid doe je dat bijvoorbeeld door werkgroepen te organiseren of door je op een inhoudelijk dossier te richten. Voor een ander bestuurslid is het de taak om met politici te praten, en weer iemand anders houdt zich bezig met de financiële zaken van het LAKS. 

Realiseer je dat een plek in het LAKS-bestuur veel van je vraagt. Op het LAKS-kantoor in Amsterdam vergader je minstens drie keer per maand met je medebestuursleden en met de medewerkers van het LAKS. Ook zal je vaak afspraken hebben met bijvoorbeeld medewerkers op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of andere vertegenwoordigers. Soms kan het zelfs zijn dat je een overleg met de Minister hebt! Dat gebeurt allemaal na, maar ook onder schooltijd. Omdat je daarnaast eigenlijk geen tijd meer hebt voor een bijbaan, krijg je maandelijks een bestuursvergoeding.

Hoe kan ik solliciteren?

De sollicitaties zijn momenteel nog niet open, maar als je een mailtje stuurt naar info[@]laks.nl dan ontvang je van ons tegen die tijd een herinneringsmail!

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

De sollicitatieprocedure zag er in 2016 zo uit:

–          Ronde 1: Inleveren cv, motivatiebrief en 2 casussen.

–          Ronde 2: Gesprek met twee leden van de sollicitatiecommissie.

–          Ronde 3: Casedag waarin je verschillende opdrachten uitvoert.


Ook in schooljaar 2017-2018 vinden ook weer sollicitaties plaats voor het nieuwe bestuur. De sollicitatieprocedure vindt plaats tussen januari en half maart.Hierna moeten je nog goedgekeurd worden door de algemene leden vergadering in april.Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of wil je op de hoogte blijven van de start van de sollicitaties, mail dan naar info[@]laks.nl.